Van vakantiebestemming naar nieuwe bestemming

20160712_143439

Herken je dit: dat je op vakantie, terwijl je aan het genieten bent van even niets hoeven, lekker eten, buiten zijn en leuke dingen doen,  ook altijd (of juist daardoor) momenten hebt waarop je je dagelijkse bestaan onder de loep neemt?

Dat je je afvraagt of je nog wel op de juiste plek zit? Of je bedenkt nu eindelijk je hart te volgen en die bed & breakfast te beginnen of ‘gewoon’ een nieuwe loopbaanstap te nemen?

Wat dat aangaat lijkt vakantie wel een beetje op oud&nieuw. Misschien is het onbewust wel HET moment om de balans op te maken van alle goede voornemens  die je eerder in het jaar hebt genomen. 

De afgelopen jaren als ik op vakantie was en totaal ontspannen op mijn slippers rondstapte in een nieuwe of andere omgeving: een ver land, een zonnig oord, overweldigende natuur of een drukke metropool, begon ik mij te bezinnen, raakte ik geïnspireerd en zag ik nieuwe kansen.

Meestal wilde ik blijven op de plek en een nieuw bestaan opbouwen. Of dat nu Berlijn, New York of Spanje was. Andere mogelijkheden die de revue passeerden: ik zou een kookboek gaan schrijven, een roadtrip gaan maken,  en daarmee mijn geld verdienen. In ieder geval zou ik mijn dromen gaan najagen en iets gaan doen wat echt paste bij mijn talenten en interesses.

Een constante factor was dat vakantie voor mij een moment was van herijking. Meestal veranderde ik direct daarna ook wel iets in mijn situatie, maar blijkbaar niet voldoende, want de volgende vakantie kwamen dezelfde vragen gewoon weer naar boven.

Net als bij goede voornemens voor het nieuwe jaar, liep het vaak stuk op echte uitvoering van die post-vakantieplannen. En volgens mij is dat niet alleen bij mij het geval.

Durf, realisme, dagelijkse rompslomp of andere interne of externe belemmeringen staan in de weg. Of misschien willen we wel helemaal niet veranderen? De enige manier om daarachter te komen is dit verder te onderzoeken en daadwerkelijk actie te ondernemen.

Dat is wat ik 2 jaar geleden ook heb gedaan nadat ik definitief voor mezelf had besloten dat ik terugwilde naar datgene waar ik altijd de meeste energie van kreeg, namelijk het helpen van anderen bij het vinden van een (nieuwe) plek op de arbeidsmarkt. En zo startte ik mijn bedrijf. Ik heb er nog geen dag (en geen vakantie!) spijt van gehad.

Wil jij ook je loopbaan een nieuwe wending geven en je dromen inzichtelijker en concreet maken? Meld je dan aan voor de training ‘Geef je loopbaan een nieuwe wending’. Ik help je er graag bij.